Manager Finance & Control SNS Bank

Verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van de Planning & Control cyclus van SNS Bank (Marketing, Retail en Operations; >900 fte; budget > €100mln), waaronder het opstellen van begroting, jaarplan, maandelijkse prognoses, dashboards analyses, rapportages en maandelijkse afsluitingen.

– Lid van MT SNS Bank
– Aansturen van het SNS Finance & Control team van circa 5-10 hoogopgeleide business- en financial controllers
– Adviseur van Chief Commercial Officer en andere leden van Directie van DeVolksBank
– Verantwoordelijk voor opstellen van kostprijsmodel van advisering conform AFM richtlijnen en goedgekeurd door EY.
– uitvoeren benchmark onderzoek voor kostprijs van Hypotheken
– verantwoordelijk voor opzetten en begeleiden van Volksbank brede kostenbesparingsprogramma (> €100mln besparing)
– opzetten- en geven van training “Hoe werkt een Bank?” aan klanten van SNS.
– mede-verantwoordelijk voor opzetten en succesvolle implementatie van Volksbank Finance Academy.
– Opzetten en geven van BASEL III trainingen, aan directeuren SNS, F&C en marketing afdelingen van de merken van SNS Bank NV.
– Lid van transitie team met als doel Finance & Control om te vormen naar gespecialiseerde teams Business Control en Financial Control.
– Coördineren van maandelijkse business reviews met de Directie van SNS Bank

AAnbeveling

De afgelopen jaren heb ik op meerdere fronten met Dimitri samengewerkt. Zo was hij enerzijds de financiële manager/cfo in de maandelijkse reviews die ik had met de business onderdelen, maar ik heb ook met hem samengewerkt bij grote strategische vraagstukken, zoals de splitsing van de bank en de verzekeraar. Dimitri heeft als ervaren financial een echte business instelling. Hij beperkt zijn rol zeker niet tot financiële cijfers. Zijn instelling is om als partner van business managers te acteren als een volwaardig lid van een management team. Daarin weet hij zijn primaire rol en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort niet uit het oog te verliezen. Wat Dimitri van een pure financial onderscheid is dat hij niet alleen analyseert hoe de business zich ontwikkelt, maar ook komt met eigen visie en oplossingen. Daarnaast is hij een prettige collega om mee samen te werken en een integere persoon.

Rob Langezaal, Chief Commercial Officer DeVolksbank

AAnbeveling

Dimitri is iemand die zijn slimheid weet te combineren met een behoorlijke dosis sociale intelligentie. Altijd scherp, maar vooral ook oplossingsgericht en daarmee behorend tot de categorie “verschilmakers”

Ronald Pieters, Directeur Retail & Advies SNS Bank